loadingimg

Wczytuję dane...
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:123,60 PLN
Cena rynkowa: 139.00 PLN
Produkt dostępny!
  • Wydawca: pzwl
  • Realizacja zamówienia: 3 dni

średnia: 0.0  ocen: 0
Polecamy także
  • Opis produktu
  • Dane szczegółowe
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
    • Autor: 
    • Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
    • Format: 
    • 16.5x23.5cm
    • ISBN: 
    • 9788320048674
    • Objętość: 
    • 658
    • Oprawa: 
    • Miękka
    • Rok wydania: 
    • 2016
    • Tematyka: 
    • Medycyna
    • Wydanie: 
    • 4