loadingimg

Wczytuję dane...
Z łąki na talerz
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:29,84 PLN
Cena rynkowa: 34.90 PLN
Produkt dostępny!
  • Wydawca: Świat książki
  • Realizacja zamówienia: 3 dni

średnia: 0.0  ocen: 0
Polecamy także
  • Opis produktu
  • Dane szczegółowe
„Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (…).
Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem – szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (…).
Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, alczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków”.
ze wstępu Hanny Szymanderskiej
    • Autor: 
    • Szymanderska Hanna
    • Format: 
    • 21.0x21.0cm
    • ISBN: 
    • 9788379430338
    • Objętość: 
    • 240
    • Oprawa: 
    • Miękka
    • Rok wydania: 
    • 2014
    • Tematyka: 
    • Kuchnia Diety
    • Wydanie: 
    • 1
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...